top of page
  • Foto del escritordondetodosucede

CLEÃ’PATRA (69a.C.- 30d.C.)

Hi havia una velada, a l'Anti Egipte, un faraó que va morir i va deixar el regne al seu fill de deu anys, Ptolemeu XIII, i a la seva filla de divuit, Cleòpatra.


Tots dos tenien unes idees tan diferentes sobre com governar el país que aviat van expulsar Cleòpatra de palau i va esclatar una guerra civil.

Juli Cèsar, l'emperador de Roma, va anar a Egipte per ajudar a Cleòpatra i Ptolemeu a arribar a un acord. "Si em pogués reunir amb Cèsar abano que el meu germà", va pensar Cleòpatra, "el podria convèncer que sería millar faraó que ell". Però l'havien espulsat de palau. Els guàrdies li haurien impedit l'entrada.

Cleopatra va demandar als seus servents que l'emboliquessin amb una catifa i l'entressin d'amagat a les estances de l'emperador. Impressionat pel seu atreviment, Cèsar va tornar Cleòpatra al tron. Es van fer parella i van tenir un fill. Cleòpatra se'n va anar a viure a Roma, però van matar Cèsar i va haver de tornar a Egipte.

El nou emperador romano, Marc Antoni, havia sentit parlar molt d'aquesta reina egipcia tan audaç i la volia conèixer. Aquesta vegada, Cleòpatra va arribar en una barcassa d'or, envoltada de joies precioses i seda.

Va ser amor a primera vista.

Cleòpatra i Marc Antoni van ser inseparables. Van tenir tres fills i es van estimar fins al final de les seves vides.

Quan Cleòpatra va morir, el seu imperi va acabar. Va ser l'últim faraó que va reinar a l'ancic Egipte.


26 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Yoko Ono

bottom of page